KAKO ODABRATI PRAVI KURS?

 


Postavlja se jedno najvažnije pitanje "Kako se snaći u svim ovim kursevima i odabrati pravi?". Pronađite sebe među dole navedenim mogućnostima.


Ako ste početnik.... Obavezno startujte sa početnim kursom "Opšti kurs za operatera na računaru". Ovaj kurs je osnova komjutera, praktično azbuka, bez koje se nemože ništa uraditi. Ovaj kurs će vam dati opšte znanje o komjuterima i radu na njima. Takođe, moći ćete da saznate ponešto o crtanju, pisanju tekstova uz pomoć kompjutera. Posle toga, uz pomoć predavača, kao i ovog teksta, moći ćete da odlučite šta dalje da radite.


Ako želite da imate opšte znanje.... Primenljivo uglavnom u svakom poslu, morate odslušati kurseve Worda, Excela i Interneta. Time dobijate znanje u radu sa pogramom za obradu teksta koji koristi većina firmi (Word), programom za tabelarne proračune (Excel), koji takođe koristi većina firmi i najpopularnijim programima za pretraživanje Interneta i slanje elektronske pošte (Internet kurs).
Ovo ne znači da nećete znati da radite i u nekom drugom, sličnom programu iste namene. Naprotiv, velika sličnost programa Vam omogućava da radite u bilo kojem programu istu stvar. Znanje koje će te steći na ovim kursevima daje Vam mogućnost da se odlično snađete kada su u pitanju kancelarijski zahtevi.


Ako želite da se specijalizujete u nekoj oblasti.... - ako imate potreba za projektovanjem...
Onda je logičak korak da završite makar AutoCAD - 2D crtanje (2D crtanje). AutoCAD je standardni CAD paket (Computer Aided Design - Projektovanje pomoću kompjutera) za PC i tražen je među mašincima, građevincima, arhitektama ArchiCAD, elektroncima i svuda gde se nešto ozbiljnije projektuje. Nakon ovog kursa možete se opredeliti za neki viši kurs AutoCAD-a, kao što su AutoCAD - 3D crtanje (3D crtanje), ili osnove AutoLISP-a (AutoLISP).


- ako imate potrebu za rad sa velikim brojem informacija...
Najbolje bi bilo da sve te informacije budu složene u jednu bazu podataka, koju možete lako da menjate, pretražujete i td. Kurs koji će vam omogućiti ovakvo znanje je interaktivni kurs Access-a (Access). Ovim kursom moći čete da organizujete npr. sve podatke o zaposlenima na poslu, voditi njihove kartice, vršiti pretraživanje, štampanje i mnoge druge zahtevne operacije.


Ako ćete raditi u kancelariji...
Onda je za vas najbolje da izaberete kurs " Office I " koji obuhvata tri programa Word, Excel i Power Point. Ili možda želite više od toga, opredelite se za Office II - kurs naprednog kancelarijskog poslovanja


Ako bi ste hteli da se bavite grafičkim dizajnom...
Možete izabrati jedan od kurseva koji su vam na raspolaganju.
- Ako želite da naučite nešto više o skeniranju slika, foto montaži, obradi slika, izradi plakata... Pravi kurs za vas je Adobe Photoshop .
- Ako želite da naučite šta je to vektorska grafika i gde se primenjuje (priprema materijala za štamparije...) upišite se na kurs CorelDRAW-a jer je to pravi izbor.
- Ako želite da pravite reklame za TV, ili pak projektujete unutrašnjost svog stana, a sve to u tri dimenzije pravi kurs je 3D Studio MAX.


Ako vas interesuje Internet....
- šta je, kako je nastao, kako se koristi, koje mogućnosti pruža, najbolje je da se upišete na "Osnovni kurs Interneta"


- programiranje Internet (Web) prezentacija, njihovo dizajniranje, postavljanje na internet i .... Pravi kurs je "Internet prezentacije - Dreamweaver" ili ako više volite moderniji dizajn i animacije pravi kurs je Flash.


Ako su vam potrebne knjigovodstvene usluge....
Možete se upisati na kurs "Knjigovodstva" koji će vam pružiti svo neophodno znanje da sami vodite svoje kjnige bez plaćanja knjigovođa (Knjigovodstvo).


Ako su vam potrebne prezentacije...
... uz pomoć kojih će te prezentovati vašu firmu ili neki vaš proizvod na nekom od seminara, pravi kurs koji će zadovoljiti vaše potrebe je Power Point.

Ako želite da se bavite programiranjem tu je kurs C/C++ programiranja.

Ako želite da naučite veštine potrebne za administiranje računarske mreže bilo pod Linux, bilo pod Windows serverom, onda je pravi kurs za Vas "Računarske mreže".


Nadamo se da smo Vam donekle pomogli da izaberete svoj put. Ovo nije možda sveobuhvatno, i ne odgovara na neka od vaših pitanja, ali ne paničite zbog toga, možete kontaktirati bilo kog iz škole koji će vam uvek izaći u susret i dati Vam dodatna obaveštenja.